Tuča u parlamentu Ukrajine

Svetske vesti - Petak 05.12.2014 - 13:31

U ukrajinskom novoizabranom parlamentu je zbog političkog neslaganja došlo do tuče između dvadesetak poslanika.

(Foto: deutschlandfunk.de) (Foto: deutschlandfunk.de)
Do tuče je došlo u četvrtak zbog preraspodele predsedavanja u zakodnovanim odborima između frakcija u parlamentu Ukrajine (Vrhovnoj Radi), preneli su ukrajinski mediji.
 
Nezavisni poslanik i bivši lider protesta na kijevskom trgu Majdan Vladimir Parasjuk poručio je u parlamenu da su zaboravljeni principi ustanka koji je doveo do svrgavanja s vlasti bivšeg predsednika Viktora Janukoviča u februaru. 
 
Parasjuk je, obraćajući se parlamentarnoj koaliciji koja podržava prethodnu ukrajinsku administraciju, zapretio da "ako otvore još jednom svoja bedna usta ovde, izbacićemo vas odavde veoma brzo, a vaši milioni vas neće zaštititi". 
 
- Ako radimo dodatnih pola sata u ovom parlamentu i pokažemo ukrajinskom narodu da nisu izabrali par idiota, već (da smo) njima na usluzi, mi ćemo zaraditi samo bonus poene - rekao je Parasjuk.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: