Tunis: Teroristički napad u hotelu, 27 mrtvih

Svetske vesti - Petak 26.06.2015 - 13:40

Naoružani teroristi napali su dva hotela u turističkom mestu Sus u Tunisu i ubili najmanje 27 osoba, a više osoba je ranjeno, saopštili su zvaničnici.

Foto RTS Foto RTS


Rojters javlja da je došlo do vatrenog obračuna napadača i policije, u kome su ubijena dva napadača.

Prema prvim informacijama, napad je izveden na plaži u blizini hotela Imperial Marhaba, čuli su se pucnji i jedna jača detonacija, a trenutno u celoj oblasti vlada panika i nema preciznih informacija o tome šta se dešava.

Zasad nije poznato koji drugi hotel je meta napadača, ali se u blizini Imperial Marhabe nalaze hoteli "Belvi park" i "Marhaba palas".

Grad Sus je popularna turistička destinacija i zapadni mediji javljaju da tamo ima mnogo turista iz Velike Britanije. Pojedine turističke agencije iz Srbije takođe nude aranžmane u jednom od napadnutih hotela.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa napadnute plaže, na kojoj se vidi dvoje turista kako leže u pesku, a pretpostavlja se da su oboje ubijeni.

"Prvo smo pomislili da su petarde, ali smo brzo shvatili šta se stvarno dešava. Na plaži je zavladala panika, moj sin je bio u vodi i supruga i ja smo vikali da izađe. Kada je dotrčao do nas, rekao je da je video da je neko pogođen", rekao je za Skaj jedan britanski turista.

Kako prenosi Raša tudej, očevici su izjavili da im je naređeno da se vrate u svoje sobe jer je bila dojavljeno da je postavljena bomba u hotelu.

U Susu je jedan od najpoznatijih turustučkih kompleksa na severu Afrike u koji dolazi veliki broj turista iz Evrope.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: