Tunis zatvara džamije

Svetske vesti - Nedelja 28.06.2015 - 10:16

Premijer Tunisa Habib Esid najavio je povećanje nivoa bezbednosti nakon napada u letovalištu Sus u kojem je ubijeno 39 ljudi, prenosi BBC.

foto: rijaset.ba foto: rijaset.ba
Prema njegovim rečima, vojni rezervisti biće raspoređeni na arheološkim nalazištima i turističkim odmaralištima.
 
Osim toga, kako navodi, oko 80 džamija za koje se ističe da „šire otrov“ biće zatvorene u roku od nedelju dana.
 
Podsećamo, naoružani napadači ubili su najmanje 39 ljudi i ranili više osoba u napadu na kompleks i plažu hotela "Imperijal marhaba" u turističkom centru Sus u Tunisu. 
 
Jedan napadač, kasnije identifikovan kao Abua Jahja Kujravanija (23) je ubijen u vatrenom obračunu sa policijom, a drugi je uhapšen. 
 
Odgovornost za napad preuzela je ID, a kako navode britanski mediji napadač je birao žrtve. 
 
"Smejao se i zezao, delovao je kao normalan dečko. Birao je koga će da ubije. Pojedinim osobama je govorio da se sklone. Birao je britanske i francuske turiste", rekao je jedan od svedoka. 
 
Britanski zvaničnici potvrdili su da se među 39 ubijenih u terorističkom napadu u Tunisu nalazi 15 Britanaca, prenosi BBC. 
 
Broj bi mogao da bude veći zbog toga što se nekoliko osoba vodi kao nestalo, naveo je britanski ministar spoljih poslova Tobijas Elvud. 
 
Kako prenosi BBC, u napadu je ubijena i jedna žena iz Irske, ali se i dvoje irskih državljana vodi kao nestalo. 
 
Među ubijenima ima i Nemaca, Belgijanaca i Tunišana. 
 
Britanski list “San“ naveo je da je, navodno, ID planirala napad u Londonu na današnjoj paradi povodom Dana oružanih snaga. 
 
Tri fatalna teroristička napada za nekoliko sati dogodila su se juče na tri kontinenta i odnela na desetine života. Džihadisti su nakon toga napade na društvenim mrežama slavili uz hešteg "krvavi petak".
B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: