TUR: Blokirani sajtovi koji prenose Šarli

Svetske vesti - Sreda 14.01.2015 - 10:43

Turski sud naložio je blokiranje internet sajtova koji objavljuju naslovnu stranicu novog izdanja nedeljnika Šarli ebdo, prvog od napada, na kojoj je ponovo akrikatura proroka Muhameda.

(ilustraciaj: madmagazine.com) (ilustraciaj: madmagazine.com)

Odluka o blokadi suda u jugoistočnom gradu Dijarbakiru odnosi se na pristup internet sajtovima na kojima se objavljuje naslovna stranicu Šarli ebdoa.

Na naslovnoj strani Šarli ebdoa prikazan je prorok Muhamed sa suzom u očima kako nosi natpis "Ja sam Šarli", slogan miliona demonstranata koji su izašli na ulice u Francuskoj i drugim zemljama da osude ekstremističke napade u Parizu na taj magazin i na jevrejsku radnju u kojima je ubijeno 17 ljudi.

Od zemalja u kojima je većinsko stanovništvo islamske vere samo se turski opozicioni dnevnik Džumhurijet suprotstavio upozorenjima i objavio karikature i tekstove na četiri strane, ali bez problematičnih crteža.
 

B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: