Turska oborila ruski borbeni avion!

Svetske vesti - Utorak 24.11.2015 - 13:18

Vojni avion srušio se u plamenu u Siriji, blizu granice sa Turskom. Prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz vojnih izvora, letelicu je oborila turska vojska nakon što je povredila vazdušni prostor Turske.

Avion eksplodirao u vazduhu pao na sirijsku stranu granice; Foto: Twitter/Haberturk Avion eksplodirao u vazduhu pao na sirijsku stranu granice; Foto: Twitter/Haberturk

Turski mediji objavili su snimak koji dokazuje pad aviona SU-24 i na kom se on vidi u plamenu.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da imaju dokaze da je turska vojska ruski avion oborila iznad sirijskog vazdušnog prostora.

Avion se nalazio na visini od 6.000 metara.

Prema nepotvrđenim informacijama jedan ruski pilot je stradao po katapultiranju.

 

Drugog pilota zarobili su sirijski pobunjenici, javila je televizija CNN-Turk.



Više medija je javilo da je turska oborila avion zbog povrede vazdušnog prostora.

Turski premijer Ahmet Davutoglu razgovarao je sa načelnikom Generalštaba turske vojske i ministrom spoljnih poslova o razvoju dogadjaja na granici sa Sirijom, saopšteno je iz Davutogluovog kabineta, a prenosi Rojters.

On je, takođe, naložio Ministarstvu spoljnih poslova da se konsultuje sa NATO, UN i relevantnim zemljama u vezi sa razvojem situacije na sirijskoj granici.

Avion je eksplodirao u vazduhu i u plamenu pao na planinu Turkmen na sirijskoj strani granice, javile su televizije Si-En-En Turk i NTV.

Televizijski reporter TV Haberturk, koji je bio na licu mesta, kaže da se avion "pretvorio u vatrenu loptu".

Haberturk izveštava da su piloti uspeli da se iskoče iz aviona i da je avion navodno ušao u turski vazdušni prostor.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: