Turska: Vanredni izbori 1.novembra

Svetske vesti - Petak 21.08.2015 - 14:22

Vanredni izbori u Turskoj biće održani 1. novmebra, a u međuvremenu će biti formirana privremena vlada, objavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Dogovor sa predsednikom parlamenta oko održavanja izbora.  Foto: orientalreview.org Dogovor sa predsednikom parlamenta oko održavanja izbora. Foto: orientalreview.org

Ukoliko je potrebno, vlada će biti formirana s članovima van parlamenta.

"Organizovaćemo izbore u zemlji. Ako Bog da, Turska će ponovo izaći na izbore 1. novembra", rekao je Erdogan u obraćanju novinarima, najavljujući da će se danas sastati sa predsednikom parlamenta radi dogovora o izborima.

Erdogan će zatim početkom sledeće nedelje zatražiti od premijera Ahmeta Davutoglua da formira privremenu vladu jedinstva, izjavili su visoki turski zvaničnici, preneo je Rojters.

Davutoglu je 18. avgusta zvanično vratio Erdoganu povereni mandat za formiranje nove vlade, a to je učinjeno pošto nisu uspeli pregovori dosad vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i opozicije o formiranju novog turskog kabineta posle izbora na kojima je AKP izgubila apsolutnu većinu poslaničkih mandata.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: