U četiri čamca 1400 imigranata

Svetske vesti - Ponedeljak 11.05.2015 - 07:40

Kod obale Indonezije i Malezije spaseno j oko 1.400 imigranata iz etničke zajednice Rohingja, koji su bili smešteni u četiri čamca, izjavili su zvaničnici.

foto: Beta/AP foto: Beta/AP
Prethodnog dana je skoro 600 imigranata stiglo u vode kod obala Aceha u Indoneziji u drvenom čamcu.
 
Trgovci ljudima su ostavili više od 1.000 imigranata iz Bangladeša i Mjanmara u plitkim vodama kod ostrva Langkavi u Maleziji, saopštila je policija, preneo je AFP.
 
"Mi mislimo da su bila tri čamca sa 1.018 imigranata", rekao je zamenik šefa policije u Langakviju Džamil Ahmed, dodajući da se očekuje porast broj imigranata koji se nalaze raštrkani oko tog ostrva. 
 
Indonežanski spasilački timovi rano jutros su otkrili još jedan čamac koji je plutao kod istočnog Aceha sa 400 ljudi iz Mjanmara i Bangladeša, izjavio je šef spasilaca u provinciji Aceh Budiavan. 
 
Indonežanske vlasti se pripremaju za dolazak novih imigranata i regrutovali su ribare da im pomognu u patroliranju obalom Aceha. 
 
"Mi smo u pripravnosti i spremni smo da ih spasimo čim budu uočeni", rekao je Budiavan. 
 
Budistička većina u Mjanmaru smatra da su oko 800.000 muslimanskih Rohingja koji žive u toj zemlji ilegalni imigranti iz Bangladeša i oni su proteklih godina često bili na meti verskih napada. 
 
Hiljade njih su se odvažile na opasan put morem od Mjanmara do južnog Tajlanda, u nadi da će stići do pretežno muslimanske Malezije, ali mnogi od njih često dospeju u ruke trgovaca ljudima na Tajlandu.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: