U poplavama stradalo 36 ljudi

Svetske vesti - Subota 25.07.2015 - 14:15

U jakim kišama i poplavama u Pakistanu, stradalo je 36 ljudi, a ugroženo je više od 250.000 stanovnika, saopštili su nadležni za praćenje katastofa.

preplavljeno na stotine sela FOTO: Beta/A.P. preplavljeno na stotine sela FOTO: Beta/A.P.
 
Oni su precizirali da su reke i kanali, koji su se izlili preplavili i oštetili na stotine sela.
 
Jako nevreme izazvalo je pustoš na severu i jugu zemlje, uništivši na desetine puteva i mostova u okrugu Čitral u severnoj pokrajini Hajber Pahtunhva, dok su na jugu Pendžaba poplavljena sela, prenosi AFP.
 
Vlasti su saopštile da je voda nosila stoku i ljude i u jugozapadnoj provinciji Balučistan i na sevroistoku regiona Kašmir. 
 
"Prema izveštajima, koje smo do sada dobili, 26 osoba je poginulo u Čitralu, tri u Pandžabu i sedam u Balučistanu", rekao je portparol Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama Ahmed Kamal. 
 
Oštećeno je oko 250 sela u Hajber Pahtunhvi i 422 u Pendžabu. 
 
Najmanje osam članova jedne porodice je poginulo u petak uveče u Čitrilu, kada je njihova kuća zbrisana u poplavama, rekao je jedan predstavnik vlasti u Hajberu. 
 
Još jedna četvoročlana porodica je poginula, kada je nadošao kanal, odvukao njihov automobil u Kuzdaru u Balučistanu.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: