U pucnjavi dvoje poginulo

Svetske vesti - Četvrtak 19.03.2015 - 07:52

Dve osobe su poginule, a izmedju 10 i 15 ih je ranjeno kada su nepoznate osobe pucale iz vatrenog oružja u jednom pabu u Geteborgu, na zapadu Švedske.

Foto: Thinkstockphotos.com Foto: Thinkstockphotos.com

"Dva muškarca izmedju 20 i 25 godina su poginula a izmedju 10 i 15 ljudi povredjeno je u napadu više osoba naoružanih automatskim oružjem", navodi se u saopštenju policije.

Istraga je u toku i policija traga za napadačima koji su pobegli automobilom.

"Korišćeno je automatsko oružje. Ne možemo da isključimo da se radi o organizovanom kriminalu", rekla je portparolka policije Ula Brem, ali je dodala da ništa ne ukazuje da je reč o terorizmu.

Očevici su rekli da su napadači koristili oružje tipa "kalašnjikov", kao i da su upali u pab u trenutku kada su svi sedeli i gledali fudbalsku utakmicu.

Prema prvim infromacijama, u pitanju su članovi kriminalnih grupa.

Asošijeted pres prenosi izjavu portparolke policije Ule Brehm da se pucnjava dogodila u predgradju Geteborga, Biskopgarden, u kom su se i ranije razračunavale različite grupe.

Prema njenim rečima, nema nikakvih naznaka da bi u pitanju mogao biti terorizam, a još je rano da se nagadja šta bi mogao biti motiv nasilja.

Jedan očevidac naveo je za švedsku televiziju SVT da su dvojica muškaraca ušla u restoran i pocela da pucaju iz automata.

AP podseća da je 30. januara jedan muškarac ranjen u pucnjavi na trgu ispred istog tog restorana, a da se za sada ne zna da li su ta dva dogadjaja povezana.

B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: