"U Ukrajinu ušla 22 ruska tenka"

Svetske vesti - Ponedeljak 30.03.2015 - 20:22

Proukrajinski zvaničnici u Donjecku saopštili su da je tokom vikenda iz Rusije u Ukrajinu ušao konvoj od 22 oklopna vozila ruske vojske.

ilustracija: Beta/AP ilustracija: Beta/AP

U saopštenju regionalne vlade Donjecka, koje je potpusao zamenik lidera antiseparatističke vojne operacije Valentin Fečev, navodi se da proruski borci cinično lažu u optužbama da zvanični Kijev krši sporazum iz Minska o primirju.

On je naveo da su za dva dana u region Luganska iz Rusije preko pograničnog grada Gukovo prešla najmanje 22 tenka, uz napomenu da predstavnici vlade u Kijevu putuju u grad Sverdlovsk kako bi posmatrali razvoj događaja.

U nedelju je najmanje 15 raketa ispaljeno na Horlivku, a proukrajinski aktivisti navode da su pobunjenici dobili naoružanje u okviru humanitarnog konvoja.

Prema navodima lokalne administracije, proruski separatisti već nekoliko dana sprovode vojne vežbe u gradu Jenakjev, koristeći tešku artiljeriju.

Fečev je istakao da je u poslednjih nekoliko dana preko 800 ruskih vojnika prešlo granicu Ukrajine i naveo da su oni tu kako bi zaradili, a ne da bi motivisali sprovođenje ideje Novorusije u Ukrajini.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: