U zemljotresu u Kini poginule tri osobe

Svetske vesti - Subota 04.07.2015 - 11:39

U zemljotresu jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio region Sindjijanaga na dalekom zapadu Kine, poginule su tri, a povredjena je 71 osoba.

Veliki i ekonomski gubici u zemljotresu. Foto: Thinkstock, Ilustracija Veliki i ekonomski gubici u zemljotresu. Foto: Thinkstock, Ilustracija

Zemljotres je pogodio juče rano ujutru okrug Pišan, u regionu Hotan i u prvim izveštajima je bilo navedeno da je poginulo šest osoba, da bi danas Kineska Administracija za zemljotrese saopštila podatke o tri poginule i 71 povrđenoj osobi, preneo je AP.

"Zgrade su podrhtavale, a ljudi su izjurili na ulice", rekao je Djin Singčang, jedan od žitelja Hotana gde većinu stanovništva čine Ujguri.

Vlasti su saopstile da ekonomski gubici iznose najmanje 30 miliona američkih dolara, preneo je list "Narodni dnevnik".

Pišan se nalazi na južnom obodu pustinje Taklamakan nedaleko od granice sa Indijom i veoma je bogata mineralnim resursima uključujući ugalj, sirovu naftu, prirodni gas i žad.

B92, TANJUG, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: