Ubijena tri komandanta ID u Siriji

Svetske vesti - Četvrtak 19.11.2015 - 20:24

Teroristi Islamske države u Siriji priznali su da je ruska avijacija likvidirala njihova tri komandanta u provinciji Alep, izjavio je u četvrtak načelnik Glavne operativne uprave ruskog Generalštaba Andrej Kartapolov.

Militanti potvrdili likvidacije; Foto: Rex/Getty Images Militanti potvrdili likvidacije; Foto: Rex/Getty Images

- Militanti su priznali likvidacije komandanata Abu Nurlbagasija, Muhameda ben Hajrata i El Okaba, koji su bili aktivni u rejonu Alepa, tokom raketnih udara i bombardovanja ruske avijacije, rekao je Kartapolov na konferenciji za novinare, preneo je Sputnjik.

Ruska avijacija je izvela tri intenzivna udara na pozicije terorističkih grupa u Siriji, saopštio je Kartapolov.

U četvrtak ujutro Vojno-vazdušne snage Rusije izvele su tri intenzivna avijaciona napada na nezakonite oružane formacije na teritoriji Sirije, izjavio je ruski general.

Prema njegovim rečima, sa teritorije Rusije strateški nosači raketa Tu-95MS lansirali su 12 krstarećih raketa na objekte terorističke organizacije Islamske države u provincijama Alep i Idlib.

Među ciljevima su bili skladišta goriva, fabrika za proizvodnju eksplozivnih supstanci, komandni centar i sedište Islamske države u gradu Idlib, naglasio je Kartapolov.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: