Ubijeno sedam napadača

Svetske vesti - Ponedeljak 22.06.2015 - 12:19

Okončana je drama zbog današnjeg napada talibana na avganistanskih parlament u Kabulu, saopštila je avganistanska vlada. Ubijeno svih sedam ekstremista.

foto: Tanjug/AP foto: Tanjug/AP
"Napad je sada završen. Sedam napadača koji su učestvovali - jedan koji je aktivirao automobil-bombu u blizini zgrade parlamenta i šest ostalih su ubijeni od strane bezbednosnih snaga pošto su ušli u obližnju zgradu", potvrdio je portparol zamenika ministara unutrašnjih poslova Nadžib Danski za agenciju AFP.
 
Jaka eksplozija potresla je ranije jutros parlament i razbila prozore u avganistanskoj prestonici dok su poslanici zasedali. Zatim se čula pucnjava i 19 civila je ranjeno, ukljucujuči dve žene i dvoje dece, rekao je portparol ministarstva zdravlja Mohamad Ismail Kahusi. 
 
Televizija je uživo emitovala dešavanja iz zgrade parlamenta u zapadno delu Kabula, kada je eksplozija ođeknula i poslanici počeli da, na brzinu, napuštaju zdanje, prenela je agencija Rojters. 
 
Sediki je tada potvrdio da su talibani preuzeli odgovornost za "samoubilački bombaški napad izvan parlamenta".
Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: