Ubio se u zatvoru

Svetske vesti - Subota 14.03.2015 - 11:37

Čovek koga je predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio da je organizator antivladinih protesta održanih početkom 2014, izvršio je samoubistvo u zatvoru.

foto:Beta/AP foto:Beta/AP
 
On se nalazio u zatvoru obaveštajne službe SEBIN.
 
Ministar unutrašnjih poslova Gustavo Gonsales Lopes je izjavio da je telo Rodolfa Gonsalesa (63) pronađeno u zatvorskoj ćeliji i da se on očigledno obesio, preneo je AFP.
 
Gonsalesov branilac Hose Visente Aro je rekao da se Gonsales obesio pošto je prethodnih dana postao "uznemiren" kada mu je rečeno da će iz zatvora obaveštajne službe biti prebačen u običan zatvor. 
 
Gonsales je bio "uznemiren zbog prebacivanja u obični zatvor u kome se nalaze opasni zatvorenici", kazao je branilac. 
 
Kancelarija državnog tužioca je na svom veb sajtu objavila da će istražiti okolnosti Gonsalesove smrti. 
 
Gonsalesova ćerka, Lisete Gonsales, potvrdila je na Tviteru da je njen otac mrtav. 
 
"Upravo odlazimo iz SEBIN. Sa žaljenjem potvrđujem da je moj otac noćas umro", rekla je Lisete Gonsales koja je profesorka univerziteta. 
 
Ona je rekla da su optužbe vlade protiv njenog oca, bivšeg pilota civilne avijacije, bile zasnovane na svedočenju "građana volontera" -vladnih pristalica koje anonimno dojavljuju informacije o antivladinim aktivnostima. 
 
Lisete Gonsales je, takođe, rekla da su među optužbama protiv njegnog oca bila "zločinačka udruživanja" sa jednim studentom i još dvoje ljudi koje on nije uopšte poznavao. 
 
Advokat je rekao da je Gonsales "učestvovao na demonstracijama kao i bilo koji drugi venecuelanski građanin", ali je negirao da je držao oružje i eksploziv u kući, kao što su tvrdile vlasti. 
 
Dva dana posle Gonsalesovog hapšenja u aprilu, Maduro ga je optužio da je "jedan od organizatora" opozicionih protesta početkom 2014. godine, u kojima je poginulo 43 ljudi. 
 
Opozicija i organizacije za ljudska prava su kritikovale hapšenja za vreme potesta, uključujući hapšenje opozicionog lidera Leopolda Lopesa.
B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: