Udari groma u Francuskoj i Nemačkoj, desetine povređenih

Svetske vesti - Subota 28.05.2016 - 20:42

Jedanaest osoba, među kojima 10 dece, povređeno je kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik. Šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji. Grom je udario i u fudbalski teren u zapadnoj Nemačkoj na kraju dečije utakmice, a povređeno je 35 osoba.

U Francuskoj desetoro dece zadobilo opekotine; Foto: G. Dargaud U Francuskoj desetoro dece zadobilo opekotine; Foto: G. Dargaud

"Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece i jedna odrasla osoba koja je bila u njihovoj pratnji", rekao je Vensan Baladi iz lokalne službe za bezbednost Osmog arondismana, prenosi AFP.

Dodao je da je grom udario iznenada i da deca imaju opekotine.

Prema njegovim rečima, na licu mesta se nalaze vatrogasne ekipe.

Pariska policija je, u međuvremenu, saopštila da je povređeno osmoro dece i tri odrasle osobe.

Park Monso je popularno porodično sastajalište tokom vikenda.

Pariske gradske vlasti kažu da je reč o "iznenadnoj i nepredvidivoj meteorološkoj pojavi" i da su meterološke službe upozorile na opasnu oluju svega nekoliko minuta pre nego što se dogodila drama u pariskom parku, prenosi list Figaro.

Francuski dnevnik navodi da se retko dešava da grom udari usred Pariza, gde su zgrade opremljene gromobranima koji bi trebalo da spreče ovakve incidente.

Nesreća se dogodila i na zapadu Nemačke gde je grom udario u fudbalski teren, na kraju dečije utakmice.

Povređeno je 35 osoba, od kojih tri teško, javlja AFP.  

Do incidenta je došlo na terenu u gradu Hopšteten, saopštila je policija.

Grom je udario direktno u sudiju dečje utakmice i on je hitno prebačen u bolnicu.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: