Uhapšen gradonačelnik Zagreba

Svetske vesti - Nedelja 19.10.2014 - 23:12

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, suvlasnik CIOS grupe za sakupljanje i preradu industrijskog otpada Petar Pripuz i predsednik Uprave Zagrebačkog holding Slobodan Ljubičić Kikaš uhapšeni su u nedelju popodne.

(Foto: oslobodjenje.ba) (Foto: oslobodjenje.ba)

Kako saznaje HRT u akciji je pored njih trojice uhapšeno još 16 osoba.

Bandić, Pripuz i Ljubičić su, kako piše Jutarnji list prema navodima iz policije, uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela na štetu grada.

Protiv njih biće podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje u korupciju i zlopotrebu službenog položaja.

Zagrebački advokat Krešimir Krsnik je potvrdio da zastupa Bandića. On, međutim, nije mogao da potvrdi da li je Bandić uhapšen ili je samo priveden u policiju na razgovor, ali je rekao da je tačno da je u toku pretres gradonačelnikovog stana.

Portparolka gradonačelnika Zagreba Martina Šušnjara izjavila je za agenciju Hina da nema informacije o navodnom hapšenju Bandića, rekavši da je on popodne "brao mahune u svom vrtu na Savici".
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: