Uhapšen vođa ruske mafije

Svetske vesti - Sreda 25.06.2014 - 15:10

Jedan od vođa ruske mafije, koji je u domovini tražen zbog navodne umešanosti u desetine slučajeva ubistava od 1995. godine, uhapšen je na Tajlandu.

Vođa mafije živeo na Tajlandu kao penzioner Vođa mafije živeo na Tajlandu kao penzioner
Aleksander Matusov uhapšen je u ponedeljak ispred supermarketa u letovalištu Satapi u istočnoj provinciji Čonburi, izjavio je policijski general Vut Liptapanlop.
 
Matusova mreža "Čelkovo" bila je aktivna između 1995. i 2009. i ozloglašena je zbog ubistava, iznuda i kidnapovanja u moskovskoj i oblasti Sankt Peterburga, rekao je ruski diplomata u Bangkoku Aleksej Falunin. 
 
AP navodi da je Matusov na Tajladnu živeo na osnovu penzionerske vize. 
 
Ruske vlasti izdale su 1996. godine nalog za hapšenje Matusova i drugih članova njegove grupe zbog ubistva četvorice pripadnika iz suparničkog klana. 
 
Vut je rekao da je Matusov (52) prvi put došao na Tajland 2009. godine, pa se ponovo vratio sa lažnim pasošem Jermenije.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: