Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Svetske vesti - Utorak 17.02.2015 - 13:43

Dva pripadnika bivšeg Hrvatskog veća odbrane uhapšena su po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su 1992. godine počinili ratne zločine nad srpskim civilima.

(Ilustracija: dalje.com) (Ilustracija: dalje.com)
Muamir Jašarević (46) iz Bihaća i Sead Velagić (48) iz Sarajeva osumnjičeni su da su od aprila 1992. do jula 1993, u okviru širokog i sistematičnog napada na civilno srpsko stanovništvo opštine Livno, počinili zločin protiv čovečnosti.
 
Njihov cilj, prema optužnici, bio je nasilno trajno preseljenje žrtava srpske nacionalnosti s područja Livna i okoline, na nacionalnoj osnovi, zlostavljanje i progon oko 300 osoba srpske nacionalnosti i nezakonito držanje u zatočeništvu.
 
Nakon hapšenja osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati nadležnom tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora ili mera zabrane.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: