Uhapšeno 12 mudžahedina u Rusiji

Svetske vesti - Četvrtak 27.04.2017 - 07:49

Kaljiningrad -- Dvanaest pripadnika međunarodne terorističke grupe "Islamski mudžahedinski džihadistički pokret" uhapšeno je u Kaljiningradu.

Uhapšeni umešani u paravojne snage u Srbiji FOTO: Thinkstock Uhapšeni umešani u paravojne snage u Srbiji FOTO: Thinkstock

To je saopštila ruska služba FSB, a prenosi Tass.

"Operativci su tokom specijalne operacije uhapsili 12 osoba poreklom iz centralnoazijskih zemalja, koji čine ćeliju islamskog mudžahedinskog džihadističkog pokreta", navodi FSB dodajući da je moguće da su umešani i u proces regrutacije.

Operativna istraga omogućila je agentima FSB-a da identifikuju vođu terorističke ćelije koga su bezbednosne službe u Uzbekistanu stavile na listu traženih zbog zločina vezanh za ekstremizam.

"Uhapšeni daje dokaze u obliku priznanja, od kojih neki prikazuju aktivnost njegovih rođaka u međunarodnim terorističkim organizacijama.

Dodatno, operativci su otkrili vezu između vođe ćelije i istrage u njegovu umešanost u paravojne snage u Siriji", navodi se u saopštenju FSB-a.

FSB planira da uskoro deportuje uhapšene u zemlje iz kojih su stigli, gde ih očekuje krivično gonjenje za terorističke zločine koje u počinili, piše Tas.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: