Uhapšeno 400 džihadista!

Svetske vesti - Subota 18.07.2015 - 17:35

Vlasti Saudijske Arabije otkrile su organizaciju koja je povezana sa ekstremističkom grupom Islamska država i uhapsile 431 osobu, uglavnom državljana Saudijske Arabije.

unistena mreza IS - FOTO:AP/Miltant Website unistena mreza IS - FOTO:AP/Miltant Website
Vlasti su uspele da tokom prethodne dve nedelje unište organizaciju sačinjenu od više ćelija, koja je povezana sa terorističkom organizacijom Islamska država, navelo je saudijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.
 
Hapšenjem su osujećeni napadi na džamije, snage bezbednosti i diplomatske misije, navedeno je u saopštenju Ministarstva, preneo je Rojters.
 
Pripadnici organizacije su učestvovali u nekoliko napada i zavera, uključujući samoubilački napad na šiitsku džamiju u saudijskoj Istočnoj privinciji, navela je francuska novinska agencija.
 
IS kontroliše velike delove teritorije susednih Iraka i Sirije i poziva svoje pristalice da izvode napade u Saudijskoj Arabiji, u kojoj se nalazi više islamskih svetih mesta.
 
Saudijska Arabija i sunitski susedi u zemljema Persijskog zaliva pridružili su se vojnoj koaliciji predvođenoj SAD u bombardovanju položaja Islamske država u Siriji.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: