UKR: Rusi premeštaju snage, rizik raste

Svetske vesti - Četvrtak 28.05.2015 - 20:37

Rusija je preselila snage u istočnu Ukrajinu i postoji rizik od ponovnih borbi u narednim mesecima, navodi ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak.

Foto: Beta, AP Foto: Beta, AP

Na konferenciji za novinare u litvanskom gradu Panevezisu Stepan Poltorak je naveo da proruske snage imaju podršku Rusije i da je teško predvideti njihove akcije.

- Veliki broj tenkova i artiljerijskih sistema su preselili na tu teritoriju i na teritoriji Luganska i Donjecka ima jedinica ruskih oružanih snaga. Zato mi vidimo rizik da će borbe ponovo biti pokrenute - tvrdi Poltorak, prenela je agencija Rojters.

Rojters navodi da je nasilje manje intenzivno na istoku Ukrajine od prekida vatre uspostavljenog sporazumom u Minsku u februaru, ali da se dve zaraćene strane, redovno, međusobno optužuju za kršenje primirja.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: