Ukrajina napala Donjeck

Svetske vesti - Nedelja 18.01.2015 - 13:46

Ukrajinske snage bezbednosti otvorile su jutros obimnu paljbu po Donjecku i okolnim naseljima iz svih vrsta naoružanja.

Foto Beta Foto Beta

To je rekao vojni savetnik čelnika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Valentin Motuzenko, dok je savetnik predsednika Ukrajine Jurij Birjukov potvrdio da je vojska otvorila vatru po pozicijama proruskih pobunjenika po naređenju.

Prema rečima Motuzenka, po tom gradu puca se iz artiljerije, višecevnih bacača "Grad" i minobacača, preneo je TASS.

"Pre dva sada čitava grupacija naše vojske u sektoru 'B' dobila je naređenje i otvorila obimnu vatru po poznatim pozicijama separatista", napisao je on na njegovom nalogu na "Fejsbuku", prenela je ukrajinska agencija UNN.

"Pridržavali smo se primirja? Pokazivali da smo zainteresovani za mirno rešenje?", napisao je savetnik Petra Porošenka.

Birjukov, takođe, tvrdi da su ukrajinski vojnici koji brane aerodrom u Doinjecku uspeli da zadrže sve pozicije i odvezu 20 ranjenika i dva poginula.

Neimenovani predstavnik ustanika rekao je ruskoj agenciji RIA Novosti da je ukrajinska vojska tokom protekla 24 sata nekoliko puta napadala pobunjeničke pozicije na donjeckom aerodromu i pokušala proboj u naselje Marjinku, zapadno od Donjecka.

Prema navodima tog predstavnika pobunjenika, ukrajisnka vojska je u tom periodu 32 puta narušila režim primirja u Donjeckom basenu.

UNN, pak, prenosi saopštenje načelnika oblasne administracije Luganska, Genadija Moskalja, da je sinoć nastavljena paljba po naseljima u Luganskoj oblasti koje kontroliše Ukrajina iz artiljerije, minobacača i višecevnih bacača "Grad", kao i da je poginuo jedan vojnik.

"Na žalost, nije prošlo bez žrtava... Jedan ukrajinski vojnik je poginuo", rekao je on, navodeći i da su tokom jučerašnje pucnjave na Popasnu poginula dva civila a dva su ranjena.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: