Ukrajina: Smenjen šef tajnih službi

Svetske vesti - Četvrtak 18.06.2015 - 20:05

Ukrajinski parlament je odlučio da smeni šefa tajnih službi Valentina Nalivaičenka, koji je u otvorenom sukobu sa ukrajinskim vlastima, posebno sa Tužilaštvom.

Sa ranijih protesta u Ukrajini Sa ranijih protesta u Ukrajini

"Parlament je odobrio zahtev da šef tajnih službi Valentin Nalivaičenko bude razrešen dužnosti", napisao je na svom Tviter nalogu ukrajinski predsednik Petro Porošenko, posle glasanja u parlamentu, koje je direktno emitiovano na televiziji.

Od ukupno 450 poslanika u parlamentu, 248 je glasalo da se 49-godišnji Nalivaičenko razreši dužnosti.

Nalivaičenko je imenovan za šefa tajnih službi u februaru 2014. godine, pošto je svrgnut nekadašnji proruski predsednik Viktor Janukovič. On je na toj funkciji bio i između 2006. i 2010. godine.

On je dao značajan doprinos prikupljanju podataka o slučajevima korupcije, u koje su navodno uključeni i neki aktuelni visoki ukrajinski zvaničnici.

Posle velikog požara u skladištu nafte, Nalivaičenko je optužio bivšeg ukajinskog glavnog tužioca, koji je u februaru razrešen dužnosti, da je bio jedan od onih koji su podržali nedovoljno poštovanje pravila proizvodnje, da bi se dobio jeftiniji proizvod. ;

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: