Ukrali dragulje od 200 miliona funti

Svetske vesti - Sreda 08.04.2015 - 13:31

Lopovi su tokom Uskrsa opljačkali sefove u glavnom londonskom trezoru za nakit i pobegli sa gotovinom i draguljima u vrednosti od 201 milion funti.

Ilustracija, foto: Beta/AP Ilustracija, foto: Beta/AP

U najvećoj pljački ikada u Velikoj Britaniji, lopovi su upotrebili tešku opremu za sečenje da bi dospeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavaca dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje, prenela je agencija Rojters.

Britanski Telegraf piše da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti, da bi potom upotrebili teške mašine za sečenje i provaliti u trezor i otvorili sefove, smeštene u zgradi Haton garden sefovi LTD.

Telegraf navodi da nema vidljivih oštećenja sa spoljne strane zgrade.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefove u londonskoj oblasti Haton garden, koja je poznata po dijamantima i trgovini zlatom, a poslednja takva krađa bila je 2003. godine, kada je ukradeno oko 1,5 miliona funti.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: