Ukrao kamion pun gasa i zaleteo se ka centru Barselone!

Svetske vesti - Utorak 21.02.2017 - 16:35

Španska policija pucala je na vozača kamiona sa gasom kako bi ga sprečila da izazove katastrofu u centru Barselone, prenosi britanski "Telegraf".

Policija ga pucnjavom primorala da stane FOTO: Twitter Policija ga pucnjavom primorala da stane FOTO: Twitter

Vozač Joakim Robin Bergren je kamion pun gasa vozio neprilagođenom brzinom (više od 100 kilometara na sat) i to suprotnom trakom, jureći ka centru grada.

Policija ga je nekoliko minuta jurila, što se pretvorilo u pravu filmsku poteru na ulicama glavnog grada Katalonije, da bi jedan od policajaca morao da puca u bočne prozore kabine kako bi primorao vozača da zaustavi vozilo, prenosi britanski list.

Tokom jurnjave nekoliko velikih boca sa gasom ispalo je iz prikolice, i nekim čudom nisu eksplodirale.

Međutim, jedna osoba je povređena jer je boca sa gasom pala na automobil koji je bio u pokretu.

Policija je saopštila da je vozač uhapšen, ističući da je ukrao kamion i iz za sada nepoznatih razloga jurio ka centru grada.

Prema podacima lokalnog lista "La Vangardija", uhapšeni je državljanin Švedske.


Policija nije isključila da je u pitanju pokušaj terorističkog napada, imajući u vidu nedavne napade radikalnih islamista koji kao glavno oružje u poslednje vreme koriste prevozna sredstva, najčešće kamione (Nica, Berlin...).

Međutim, ministar unutrašnjih poslova Španije Huan Ignjasio Zoido izjavio je da je malo verovatno da je u pitanju bio pokušaj terorističkog akta, s obzirom da uhapšeni ima "dugu istoriju psihičkih poremećaja".

Šveđanin je doživeo lakše povrede, a nakon što je dobio tretman u bolnici prebačen je u policijsku stanicu na ispitivanje.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: