UN:15.000 mrtvih u Iraku

Svetske vesti - Ponedeljak 13.07.2015 - 20:41

Najmanje 15.000 civila je poginulo a skoro 30.000 osoba je ranjeno u oružanom konfliktu u Iraku od početka 2014. godine, saopštile su Ujedinjene nacije.

podaci jos uvek nisu definitivni FOTO:Alaa Al-Marjani/Reuters podaci jos uvek nisu definitivni FOTO:Alaa Al-Marjani/Reuters
Prema podacima Izveštaja o zaštiti civila u oružanom konfliktu u Iraku, registrovano je najmanje 44.136 žrtava (14.947 ubijenih i 19.189 ranjenih) od početka 2014. do kraja aprila 2015. godine.
 
Navedni samo proverljivi podaci o broju žrtava, kaže se u izveštaju i dodaje da bi tačan broj nastradalih mogao da bude mnogo veći, prenosi AFP. 
 
Sukob u Iraku počeo je kada su džihadisti početkom 2014. godine zauzeli delove provincije Anbar nakon čega su osvojili i grad Mosul, kao i velike delove iračke teritorije. 
 
U isto vreme u sukobima džihadista Islamske države i pripadnika iračkih snaga, bilo je na hiljade žrtava, mada o tome ne postoje zvanični podaci. 
 
Prema navodima Međunarodne organizacije za migracije, od početka oružanog sukoba raseljeno je više od tri miliona Iračana.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: