VAŠINGTON: Panika u metrou

Svetske vesti - Utorak 13.01.2015 - 08:05

Najmanje jedna osoba je nastradala, a na desetine je povredjeno kada se pojavio dim u metrou u Vašingtonu, zbog čega je evakuisano na stotine putnika sa stanice podzemne železnice Lanfan Plaza, saopštili su danas zvaničnici.

Amaterski snimak sa lica mesta, Beta Amaterski snimak sa lica mesta, Beta

Sve se odigralo u popodnevnom špicu, a saobraćaj između dve stanice je obustavljen.

"Još nije utvrđeno zbog čega se dim pojavio. Stanica je evakuisana i trenutno zatvorena", navodi se u saopštenju Metroa.

Portparolka vatrogasne službe Karolin Lorin potvrdila je da je u nesreći nastradala jedna osoba, ali nije želela da iznese druge detalje i dodala da je u toku istraga o incidentu.

Prema rečima portparolke Vašingtosnke bolnice Medstar So Jang Pak, 18 osoba je prebačeno u tu bolnicu, uglavnom zbog udisanja dima, od kojih je 11 pušteno kući nalkon što im je ukazana pomoć.
 
Pojačana kontrola posle napada u Parizu

SAD će pojačati bezbednosne mere u vladinim zgradama i na aerodromima posle prošlonedeljnih napada u Parizu, saopštio je danas sekretar američke službe za unutrašnju bezbednost Dže Džonson.

Ove mere predostrožnosti ne uvode se zbog konkretnih pretnji, prenela je agencija AFP.

"Nedavni događaji u svetu nalažu povećanju opreznost unutrašnje bezbednosti", naveo je u sapštenju Džonson.

On je istakao da ne postoje informacije da terorističke organizacije planiraju napade, slične onima u Parizu, u SAD.

U nekoliko gradova širom SAD biće pojačana bezbednost u vladinim kancelarijama, a moguće je da se, ukoliko bude potrebno, kasnije uvedu i dodatne mere bezbednosti.

Vašington će 18. februara biti domaćin samit posvećen načinima borbe protiv "nasilnog ekstremizma širom sveta".

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: