VB: Migranti zaposleni "na crno" idu u zatvor

Svetske vesti - Utorak 25.08.2015 - 08:57

Ilegalnim migrantima koji su se "na crno" zaposlili u Velikoj Britaniji prete zatvorske kazne, a njihova zarada biće zaplenjena, prema novim zakonskim merama.

A šta će biti sa onim akoji ih nelegalno zapošljavaju? Foto: A. Stojković A šta će biti sa onim akoji ih nelegalno zapošljavaju? Foto: A. Stojković


"Onaj ko misli da Velika Britanija drži širom otvorena vrata, treba da se otrezni. Ako ste ovde došli ilegalno, preduzećemo korake da vas sprečimo da se zaposlite, da iznajmite stan, da otvorite račun u banci ili da vozite kola", istakao je britanski ministar za imigracije Džejms Brokenšajr.

Britanska vlada najavila je da će, posle letnjeg odmora, u septembru, usvojiti zakon koji podrazumeva nove kazne za rad na crno - kazne zatvora od najmanje šest meseci i neograničene novčane globe.

Takođe, imovina ilegalnih imigranata moći će da bude zaplenjena.

Gradonačelnica francuske luke Kale, u kojoj hiljade migranata čekaju da kroz Evrotunel pređu u Veliku Britaniju, Nataša Bušar, ranije je izjavila da britanski velikodušni sistem socijalne pomoći i opuštena kontrola, predstavljaju magnet za ilegalne imigrante.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: