WW ne odustaje od Rusije

Svetske vesti - Utorak 19.08.2014 - 08:46

Najveći evropski proizvođač putničkih automobila Folksvagen neće menjati svoj investicioni plan za Rusiju uprkos krizi koja se se produbljuje.

Privezak za ključeve iz Volfsburga Privezak za ključeve iz Volfsburga

To prenose nemački mediji pozivajući se na direktora koncerna Martina Vinterkorna.

On je krajem prošle godine, kada je fabriku VW u Kalugi, kod Moskve, posetio premijer nemačke savezne države Donja Saksonija (koja ima 20 odsto udela u koncernu) Stefan Veil, rekao da će kompanija do kraja 2018. godine u Rusiju uložiti 1,2 milijarde evra.

Koncern je danas potvrdio da se u vezi tim planovima ništa ne menja. Njegov portparol je dodao da se situacija u Rusiji pažljivo prati.

Od 2006. godine VW je u izgradnju kapaciteta u Rusiji uložio 1,3 milijarde evra.

On novembra 2007. u Kalugi, gde je zaposleno 5.000 ljudi, proizvode se modeli VW "tiguan" i "polo" i "škoda fabija". U 2011. godini, na osnovu dogovora sa ruskim vlasnikom proširio je proizvodnju i u NJižni Novgorod gde u fabrici GAZ sklapa svoj model "džeta".

Vinterkorn Rusiju smatra strateškim tržištem u razvoju u Evropi. Prošle godine u Rusiji je prodato 287.264 automobila, što predstavlja pad u odnosu na 2013.

Folksvagen i firme u njegovom sastavu su lane u svetu proizveli 9,73 miliona vozila.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: