Zatvor zbog lažne junetine

Svetske vesti - Utorak 07.04.2015 - 22:21

Direktor dve holandske kompanije za trgovinu mesa, osuđen je na dve i po godine zatvora zbog i prodaje više tona konjskog mesa pod oznakom "čista junetina".

Foto: Wikipedia, Zscout370 Foto: Wikipedia, Zscout370

Sud iz holandskog grada Hertogenboša izrekao je Viliju Seltenu kaznu od dve i po godine zatvora zbog umešanosti u jedan od najvećih evropskih skandala prehrambene industrije.

Selten je potpisivao lažne deklaracije koje su omogućile prodaju konjetine umesto junetine u maloprodajnim lancima širom Evropske unije, od Irske do Grčke, prenosi list Figaro.

Afera sa konjskim mesom izbila je 2013. u Irskoj i Velikoj Britaniji, gde je otkriveno da u zamrznutim burgerima koji su se prodavali u supermaketima, između ostalog i u Tesku (Tesco), ima tragova konjskog mesa.

Prisustvo konjskog mesa otkriveno je i u zamrznutim lazanjama koje su deklarisane da su punjene junetinom, a koje su prodavane u švedskim marketima Findus.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: