Zatvoren najveći azijski kupleraj

Svetske vesti - Četvrtak 19.06.2014 - 01:44

Veliki kompleks za prostituciju u drugom po veličini indonezijskom gradu Surabaji zatvoren je u ponedeljak, što je izazvalo proteste seksualnih radnika koji su naveli da su njihovi izvori prihoda uništeni.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Gradonačelnik Surabaje objavio je zatvaranje kompleksa za prostituciju "Lutkica" na ceremoniji u zgradi Islamskog centra, oko dva kilometra odatle.
 
Ceremoniji su prisustvovali ministri i guverener Istočne Jave. 
 
Oko 100 lokalnih zvaničnika potpisalo je deklaraciju u kojoj pružaju podršku zatvaranju jednog od najvećih distrikta "crvenih fenjera" u jugoistočnoj Aziji.
 
Vlada planira da obezbedi 425 dolara za svakog od oko 1.500 seksualnih radnika kako bi im pomogla da započnu novi život.
 
Stotine prostitutki, koje su navele da njihovi izvori prihoda zavise od trgovine seksom blokirale su ulice koje vode do tog kompleksa, u znak protesta zbog njegovog zatvaranja.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: