"Zeleni" blokirali pistu na aerodromu Hitrou

Svetske vesti - Ponedeljak 13.07.2015 - 14:20

Desetak aktivista grupe "Plejn stjupid" iseklo je ogradu na londonskom aerodromu Hitrou i ušlo na pistu, u ponedeljak u 3.30h, saopštila je ta organizacija.

Aktivisti se bore protiv klimatskih promena.Foto: Beta/AP Aktivisti se bore protiv klimatskih promena.Foto: Beta/AP

Aktivisti grupe koja se bori protiv klimatskih promena ušli su na severnu pistu protestujući protiv proširenja aerodroma, preneo je "Gardijen".

Šest osoba je uhapšeno, a rukovodstvo aerodroma je upozorilo putnike na mogućnost otkazivanja i odlaganja letova iako su sada obe piste otvorene.

Grupa "Plejn stjupid" je na internetu postavila video snimak na kojem se vide aktivisti, koji su blokirali pistu, u razgovoru s policajcem.

Policajac ih je upozorio:

"Izazvali ste ozbiljan problem koji će koštati par miliona funti jer nam treba vremena da vas uklonimo odavde. Aerodrom će pokušati da dobije obeštećenje. Međunarodni letovi su preusmereni."

Ranije ovog meseca objavljen je izveštaj u kojem je preporučeno da nova pista bude iizgrađena na aerodromu Hitrou, a ne na Getviku.

Međutim, oni koji se bave zaštitom životne sredine upozorili su da će, ukoliko se izgradi nova pista, biti teže smanjiti zagađenje vazduha koje utiče na promenu klime.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: