Diplomate izbegavajte seks sa zgodnim ženama

Zabava - Utorak 11.11.2014 - 12:41

Jedan je visokopozicionirani vojni dužnosnik ispričao kako mu je u hotelu u Sankt Peterburgu prišla vrlo atraktivna plavuša u ranim tridesetim i čavrljala o tome kako voli britanske sportske automobile, što je bio njegov hobi.

Foto: Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net Foto: Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Britanski obaveštajci dobili su upozorenje da ne ulaze u intimne odnose sa lepim ženama u Rusiji i Kini jer bi mogle biti – špijunke.

Naime, u dokumentu koji se pojavio u javnost, agentice FSB-a, ruske krovne obaveštajne službe, naslednika KGB-a, mogle bi da pokušaju da namame britanske špijune u krevet kako bi kasnije mogli da ih ucenjuju, piše Dejli mejl.

KGB je takve metode mnogo koristio u vreme Hladnog rata, a bile su uperene protiv onih za koje se sumnjalo da poseduju vredne informacije. Primera radi, obaveštajna agencija tadašnje Istočne Nemačke vrbovala bi mlade i zgodne muškarce koji bi zavodili sekretarice važnih dužnosnika u Zapadnoj Nemačkoj.

Bili su prilično uverljivi, pa je jedna Nemica odbijala da prihvati činjenicu da joj je ljubavnik špijun tvrdeći: “Ali on me je stvarno voleo”.

Jedan je visokopozicionirani vojni dužnosnik ispričao kako mu je u hotelu u Sankt Peterburgu prišla vrlo atraktivna plavuša u ranim tridesetim i čavrljala o tome kako voli britanske sportske automobile, što je bio njegov hobi. To mu je bilo sumnjivo, pa je samo kazao: “Vreme je da idem na spavanje” i bukvalno pobegao.

Poznati su slučajevi Ruskinje Katje Zatuliveter koja je 2010. optužena da je ruska špijunka i to nakon što je otkriveno da je imala aferu s predsednikom odbora za odbranu britanskog parlamenta. Tome je prethodila deportacija desetak ruskih špijuna iz SAD, među kojima je najpoznatija Ana Čepmen, koja je pre toga živela u Londonu i udala se kako bi dobila britanski pasoš.
 

DNEVNIK.HR, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: