Kako da budete lepi i na trideset stepeni?

Zabava - Ponedeljak 14.07.2014 - 13:13

Trebalo bi da koristite šminku ispod koje će vaša koža lakše da diše: tečno rumenilo je praktičnije, braon maskara za dan, ruž za usne bolje koristite uveče

novosti.rs; marin/freedigitalphotos.net novosti.rs; marin/freedigitalphotos.net

Kao što leti nosite laganiju odeću, isto tako bi trebalo da koristite šminku ispod koje će vaša koža lakše da diše. Nanosite što manje pudera na lice ili ga uopšte ne stavljajte. Tečno rumenilo je praktičnije od onoga u prahu, a braon maskara bolje rešenje za dan. Ruž za usne bolje koristite uveče, jer na velikim vrućinama može da počne da se topi.

Puder

Izbegavajte teške, guste, kremaste pudere, a koristite tečne i lagane, po mogućnosti bez sintetičkih dodataka. Ako vam se lice jako sija, četkicom lagano nanesite puder u kamenu ili prahu kako biste otklonili višak sjaja. Leti je, ipak, najbolje koristiti toniranu kremu, koja je mnogo lakša od tečnog pudera, a koži daje zdrav, bronzani sjaj.

Maskara

Za dnevnu šminku preporučuje se smeđa maskara umesto crne, jer na jakom suncu izgleda mnogo prirodnije. Ako volite da su vam oči naglašene i na plaži, najbolje rešenje je vodootporna maskara.

Sjaj za usne

Idealni su za leto, jer se lagano nanose i daju lep sjaj koji sunčevo svetlo još više naglašava. Kada ste na plaži, koristite balzam sa zaštitnim faktorom.

Rumenilo

Prstima ili malim sunđerom nanesite par kapi tečnog rumenila na obraze i lagano i ravnomerno ga izvlačite prema spoljašnjim ivicama lica. Lagane nijanse, boje breskve i nežnoroze, izgledaju najprirodnije. Ukoliko jako pocrnite na suncu, roze nijanse izgledaju previše veštački, pa bolje koristite bronzer.

Bronzer

Nanesite ga na obraze, čelo, bradu i nos. Čak i ako se ne šminkate, malo bronzera daće lep sjaj vašem licu. Najlakše se nanosi onaj u kamenu, ali ne preterujte, stavljajte ga malo po malo.
 

SUPER ŽENA, NOVOSTI.RS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: