Kako da obavite kupovinu odeće brzo i bez kajanja

Zabava - Petak 14.11.2014 - 12:42

Ako ste skloni višesatnom obigravanju oko izloga i preteranom razmišljanju pri kupovini odeće, ovi saveti olakšaće vam muke i pretvoriti kupovinu u pravo zadovoljstvo…

Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Držite se proverenih mesta

Ukoliko postoje radnje u kojima su poslodavci ljubazni, a vi se osećate prijatno i možete da priuštite sebi skoro svaki izloženi odevni komad, posetite prvo njih. Na taj način nećete doći u iskušenje da se zakačite za neki skupi komad koji ćete posle otplaćivati mesecima.

Odredite unapred putanju

Najveća greška koju možete da učinite je da uđete u prodavnicu i počnete da tumarate kao muva bez glave, ne sećajući se na kraju šta ste sve videli, a gde niste ni privirili. Da ne biste rasipali vreme i energiju (a i propustili neki dobar komad), odredite unapred putanju kojom ćete efikasno, u jednom krugu, pokriti svaki ćošak.

Napravite dva kruga i krenite ka kabini

Prvi krug obično služi tome da steknete neki utisak o izloženoj robi i atmosferi koja vlada u radnji. Uzmite par stvari koje vam se dopadnu, ali ne gubite vreme na pomno ispitivanje svakog odevnog komada. Kada završite, napravite još jedan, sporiji krug, kako biste se uverili da niste nešto propustili.

Donesite odluku brzo

Nakon što ste odabrali stvari, uđite u kabinu i obucite prvo što vam dođe pod ruku. Ukoliko odmah ne pomislite “U, odlično je. Sviđa mi se kako mi stoji!” - odbacite odevni komad jer nije za vas. Nikada ne kupujte stvari koje vas nisu u trenutku oduševile.

Ne tražite tuđe mišljenje

Kada idete u kupovinu, najbolje bi bilo da se oslonite na svoj ukus i osećaj. Da li je zaista bitno šta vasa prijateljica ili prodavačica misle? Vi ste ta koja plaća i koja će nositi tu odeću.
 

SUPER ŽENA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: