Real okrenuo Barsu

Svetski sport - Subota 25.10.2014 - 19:36

Fudbaleri Real Madrida savladali su posle preokreta Barselonu u 228. El Klasiku na Santijago Bernabeu 3:1 (1:1) u derbi meču devetog kola Primere.

Beat/AP Photo/Andres Kudacki Beat/AP Photo/Andres Kudacki

Kraljevski klub je tako naneo prvi poraz Barseloni u Primeri ove sezone, a izjednačujući gol Krisijana Ronalda u 35. minutu bio je prvi koji je Bravo primio posle 776 minuta.

Prethodno je Nejmar već posle 240 sekundi igre šokirao Madriđane, da bi Real krunisao bolju igru u nastavku meča, golovima Pepea u 51. i Karima Benzeme 61. minutu, i zasluženo stigao do trijumfa.

Ovaj Klasiko ostaće upamćen kao najskuplji u istoriji, iako na terenu nije bilo povređenog Gareta Bejla. Ipak, njegovu vrednost na terenu nadoknadio je debitant Luis Suares, koji se nalašao u startnoj postavi Blaugrane i upisao asistenciju, pošto mu je istekla četvoromesečna suspenzija zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na Mundijalu.

Ovim trijumfom Madriđani su se približili Barseloni (22) na samo bod zaostatka i posle kikseva na početku sezone šampionsku trku učinili veoma zanimljivijom.

Kraljevski klub sada ima 92 pobede, Barselona tri manje, dok je 48 susreta završeno bez pobednika.

Real u najveći meč španskog fubala ulašao sa pet vezanih pobeda, na kojima je postizao prosečno pet golova, a sa tri nova pogotka stigao je do cifre od 33 u devet odigranih kola – što im je najbolji napadački start od sezone 1951/52..

Najbolji igrač gostiju Lionel Mesi, najbolji strelac u istoriji duela Reala i Barselone sa 21 pogotkom, nije uspeo da zaustavi Klasiko na nekoliko minuta, jer nije postigao dva gola, pa je ostao pogodak iza legendarnog Telma Zare na večnoj listi strelaca Primere (251).

Real Madrid – Barselona 3:1 (1:1)

Ronaldo 35, Pepe 51, Benzema 61 - Nejmar 4

Sastavi:

Real Madrid: Kasiljas; Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo; Kros, Modrić (Arbeloa 87), Isko (Iljarmendi 84); Hames, Ronaldo, Benzema (Kedira 87)

Barselona: Bravo; Alves, Pike, Masćerano, Matju; Šavi (Rakitić 61), Buskets, Iniesta (Sandro 72); Mesi, Nejmar, Suares (Pedro 69)

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: