40. godina "Knaufa" u Surdulici

Lokalne vesti - Sreda 27.08.2014 - 09:03

Vranje - Fabrika kamene mineralne vune ,,Knauf Insulation“ iz Surdulice ove godine obeležava 40 godina poslovanja.

Jedna od najuspešnih srpskih firmi je iz Surdulice Jedna od najuspešnih srpskih firmi je iz Surdulice

Ova firma odlučila je da sredstva namenjena proslavi donira za pomoć poplavljenim područjima.

Marija Ilić, menadžer za komunikcije u ,,Knaufu“ ocenila je da je ovaj  jubilej značajan je ne samo za kompaniju , već i za lokalnu zajednicu u kojoj fabrika posluje, a zahvaljujući činjenici da se preko 60 odsto proizvodnje izvozi, ,,Knauf Insulation“ direktno utiče na rast srpske privrede.

- Od 2007. godine, kada su pogoni potpuno rekonstruisani, ova fabrika beleži konstantan rast proizvodnje. Rekord smo oborili prošle godine, kada je iz pogona  izašlo 44. 000 tona kamene vune.

Radnici rade u tri smene, a potražnja za kvalitetnom izolacijom je sve veća.

Ako uzmemo u obzir trend za sve većom težnjom ka većom energetskom efikasnošću, očekujemo još veću proizvodnju i upošljavanje ljudi - kaže Ilićeva.

,,Knauf Insulation“  deo je Knauf Grupe i jedna je od  najuspešnijih nemačkih  kompanija, koja jednako uspešno posluje u Srbiji.

Direktor fabrike u Surdulici Milan Anđelković objašnjava da je ova firma lider u proizvodnji izolacionih materijala, odnosno kamene i staklene mineralne vune, ekstrudiranog i ekspandiranog polistirena, koja jednako uspešno posluje i u Srbiji.

- Kamenu mineralnu vunu izvozimo širom sveta i u države regiona. Imali smo čak isporuke i za Tursku.

Naš uspeh rezultat je maksimalno optimizovanih troškova  u kombinaciji sa visokim nivoom proizvoda i usluga. 

Kamena vuna iz fabrike u Surdulici ugrađena je u veliki broj građevinskih objekata, koji su poslednjih godina započeti u Srbiji.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: