Banka joj greškom uplatila 4,6 miliona dolara!

Zivot i stil - Četvrtak 05.05.2016 - 13:52

Devojka (21) je uhapšena na sidnejskom aerodromu dok je navodno pokušavala da pobegne iz zemlje, jer je potrošila milione pošto joj je 4.6 miliona dolara pogrešno prebačeno na bankovni račun još pre četiri godine.

Još uvek dužna 3,3 miliona; Foto: Flickr Još uvek dužna 3,3 miliona; Foto: Flickr

Kristin Điaksin Li (21) greškom je prebačen novac kao dozvoljeni iznos prekoračenja limita kada je imala samo 17 godina.

Ova studentkinja hemijskog inženjerstva, koja je pokušavala da pobegne u Meleziju, još uvek duguje 3.3 miliona dolara svojoj banci.

Navodno je više puta, između jula 2014. i marta 2015, kupovala razne "luksuzne predmete", umesto da obavesti banku da je dobila pristup novcu na koji nema pravo.

Ona je saznala da policija pokušava da stupi u kontakt s njom pa je hitno nabavila malezijski pasoš kako bi napustila Australiju.

Na ove optižbe, devojka je odgovorila kako je hitno nabavila pasoš jer je izgubila svoj originalni.

Iz zatvora je puštena uz kauciju od 1.000 dolara, sa strogim uslovima, zbog pokušaja bega iz Australije.

Zbog toga joj je zabranjen pristup aerodromima i pomorskim lukama, a mora i dva puta dnevno da se javlja policiji. Suđenje bi trebalo da počne 21. juna.

Detektiv sidnejske policije Šon Hini izjavio je da, ako ljudi na svom bankovnom računu pronađu novac za čije poreklo nisu sigurni, ili imaju mogućnost prekoračenja limita koji ne bi trebalo, ne bi smeli da troše taj novac.

"Popričajte s ljudima iz vaše banke, rešite stvar, ako padnete u iskušenje da trošite novac koji nije vaš, činite krivično delo”, izjavio je Hini.

"I samo je pitanje vremena kada će vam policija pokucati na vrata.", dodao je i rekao kako je iskorišćavanje greške banke jednako krađi.

Kurir, OK, Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: