Bez komisije za Stefanovića i Šapića

Nacionalne vesti - Utorak 22.07.2014 - 13:33

Privatni univerziteti Megatrend i Union još nisu formirali komisije koje bi trebalo da ispitaju verodostojnost doktorskih disertacija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Doktori! (Foto: teleprompter.rs) Doktori! (Foto: teleprompter.rs)
Zadatak tih komisija, čije je formiranje najavljeno ovog meseca, bio bi da ispitaju navode o plagijatu doktorskih disertacija Stefanovića i Šapića koji su objavljeni na sajtu Peščanika, u analizi grupe autora.
 
- Komisija još nije formirana, a čim bude, obavestićemo javnost o njenom sastavu - rekao je rektor Megatrend univerziteta Slobodan Pajović i precizirao da bi komisija čije je formiranje najavljeno 9. jula, trebalo da ima tri-četiri člana, uglavnom profesora državnih fakulteta.
 
On je kazao da Megatrend univerzitet još čeka nalaz vanredne prosvetne inspekcije koja je tu visokoškolsku ustanovu posetila početkom jula. 
 
Rektor univerziteta Union Zlatko Stefanović rekao je kratko da je trenutno van Srbije i da komisija još nije formirana.
 
Univerzitet Union smatra da bi većinu članova komisije trebalo da čine profesori izvan Uniona, pre svega sa državnih fakulteta, a kako je prošle nedelje rekao rektor Beogradskog univerziteta Vladimir Bumbaširević, ne postoji nikakvo ograničenje niti zabrana da profesori sa tog univerziteta učestvuju u radu komisije.
 
Peščanik je 9. jula objavio i analizu u kojoj se navodi da je više od trećine teksta doktorskog rada gradonačelnika Beograda Siniše Malog odbranjenog na Fakultetu organizacionih nauka plagirano.
 
Nastavno-naučno veće FON-a 18. jula je razmatralo i usvojilo analizu doktorske disertacije Siniše Malog, na osnovu koje će biti pripremljen izveštaj i prosleđen rektoru i Senatu Univerziteta u Beogradu.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: