Bivši na Fejsbuku: Zainteresovanost ili uhođenje?

Zabava - Ponedeljak 01.09.2014 - 13:05

Nedavno istraživanje pokazuje da je trećina žena ostala prijateljica s bivšim na Fejsbuku nakon raskida, dok 48 odsto njih nije. Neke od njih čak prave i lažne profile kako bi uhodile bivše.

foto: brianholm/freedigitalphotos.net foto: brianholm/freedigitalphotos.net

Kako rezultati nedavnog istraživanja pokazuju svaka peta žena nakon raskida je želela da uhodi svog bivšeg po društvenim mrežama zbog čega je kasnije zažalila. Skoro isti broj priznaje da je napravilo lažni profil kako bi mogle potajno da prate njegove aktivnosti. Ipak, dobra polovina žena nastoji da prekine svaki kontakt sa svojim bivšim.

Štaviše, oko 18 odsto je izjavilo da je zbog dostupnosti društvenih mreža u iskušenju da se čuje s bivšim partnerom, ali uspevaju da odole jer se zadovoljavaju podacima koje on objavljuje.

- Društveni mediji su nam olakšali da i dalje pratimo ljude koji na neki način učestvovali u našim životima, ali se to ponekada pretvara u pravu opsesiju - smatra britanski psiholog dr Majkl Sinkler.

Kako kaže, jedno je naleteti na fotografiju ili informaciju o bivšem, ali je drugo biti opsednut time šta on radi jer nam to može onemogućiti da sami krenemo dalje sa svojim životom.
 

SUPER ŽENA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: