Bosilegrad živi za svoje Krajište

Lokalne vesti - Sreda 30.07.2014 - 09:01

Vranje – U Bosilegradu je u toku šesti po redu Međunarodni festival folklora, pesme, igre i druženja pod nazivom „Bosilegradsko krajište igra i peva“.

Sa ranijih manifestacija - čitav grad postaje festival Sa ranijih manifestacija - čitav grad postaje festival

Ovaj Festival je najveća je kulturno-zabavna  manifstacija u Bosilegradu, koju svake večeri prati izmedju 1.500 do 2.000 posetilaca.

Dešavanja u Bosilegradu počela su u petak, a trajaće do 2. avgusta na više lokacija u gradu uz nastup preko 2.500 učesnika.

„Festival folkolora“, kako ga skraćeno zovu Bosilegrađani, svakoga dana prate različiti kulturni, zabavni i sportski sadržaji.

- Ove godine u goste nam dolaze folklorne grupe, ansambli, pevačke družine i pojedinci iz Bugarske, Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, sa Kosova, i naravno iz više mesta iz Srbije, od Preševa do Subotice -  kaže predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

On ističe da gosti Festivala, kada god vreme dozvoljava, nastupaju u susednim selima, što ovoj smotri daje posebnu draž.

Kaže takođe da svi gosti Festivala sami finansiraju put do Bosilegrada i povratak, a da im je sve ostalo besplatno.

U tu svrhu domaćini su svakoga dana obezbedili smeštaj i ishranu sa tri obroka za 200 učesnika.

- Ovaj kraj živi za ovu manifetaciju, tako da je svakoga dana na nogama i mlado i staro, jer svi hoće da uživaju u programima gostiju, ali i da se sa njima susretnu i razgovaraju – kaže na kraju Zaharijev.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: