CG: Šariću ukinut pritvor

Svetske vesti - Sreda 23.04.2014 - 17:55

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je pritvor Dušku Šariću i Jovici Lončaru, osuđenima na zatvorsku kaznu zbog pranja novca stečenog prodajom kokaina.

Dušku šariću ukinut pritvor u Crnoj Gori (Foto: Kurir) Dušku šariću ukinut pritvor u Crnoj Gori (Foto: Kurir)
Duško Šarić, mlađi brat trgovca drogom Darka Šarića, koji se nedavno predao vlastima u Srbiji, i njegov saradnik Jovica Lončar, krajem prošle godine su osuđeni na po pet i po godina zatvora, a kaznu su izdržavali u Bijelom Polju.
 
Apelacioni sud Crne Gore je, međutim, ocenio da "ne stoji razlog za njihov pritvor", a on je bio "uznemiravanje javnosti".
 
Prethodno je Ustavni sud Crne Gore, sredinim aprila, uvažio žalbu Šarićevog advokata i ukinuo rešnje o pritvoru, smatrajući da su zadržavanjem dvojice Pljevljaka u pritvoru "povređene" odredbe Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i sloboda i ustavno načelo o "srazmernosti trajanja pritvora", prenose mediji.
 
Duško Šarić je u pritvoru u Bijelom Polju od novembra 2010. godine, a Lončar od maja 2011. godine.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: