Ćosić: Kosovo je politički izgubljeno

Nacionalne vesti - Četvrtak 24.04.2014 - 14:12

Književnik i predsednik nekadašnje SR Jugoslavije Dobrica Ćosić izjavio je da je kosovsko pitanje "rešeno", da je 1999. godine "politički izgubljeno" i da ne treba više ni atom snage trošiti na to pitanje.

Na Kosovo ne treba trošiti snagu (Foto: webpublicapress.net) Na Kosovo ne treba trošiti snagu (Foto: webpublicapress.net)
"Mi smo u ratu sa Albancima izgubili Kosovo. Da li je to konačno, o tome danas ne možemo da sudimo, jer niko ne zna kako evropska i balkanska istorija mogu da se isfabuliraju u narednim vekovima", rekao je Ćosić u intervjuu za "Nedeljnik". 
 
Ćosić je kazao da ni Srbiju ne vidi u Evropskoj uniji, a diplomatiju EU nazvao "doplomatijom ucene" koja "vređa našu zemlju, ali i pokayuje kratku pamet unije".
 
"Očekujem više razumevanja za Srbiju iz EU, ali ona stalno šalje ultimatume", rekao je Ćosić. 
 
On je dodao da je Srbija "centralna sila Balkana", a da odlukom da "pravi Veliku Albaniju u srcu Evrope, EU radi protiv same sebe". 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: