Čudesni putevi Napoleonovog penisa

Zabava - Nedelja 21.06.2015 - 08:53

Ove nedelje obeleženo je 200 godina od Bitke kod Vaterloa.

Foto tomatobbuble Foto tomatobbuble

Ova borba epskih razmera donela je poraz francuskom caru Napoleonu, koji je potom predao vlast i na posletku je trajno proteran na ostrvo Sveta Jelena. Tu je i umro 1821. pod okolnostima koje su i danas nedovoljno razjašnjene.

Prilikom autopsije koja je usledila, patolog je navodno odsekao penis velikom vojskovođi i još nekoliko organa.

Čak je i njegov drugi lakej napisao u memoarima da je doktor sa Korzike “iskoristio trenutak nepažnje Engleza i uzeo dva rebra”.

Ti delovi Napoleonovog tela navodno su na posletku došli u ruke jednog italijanskog sveštenika, potom kod jednog knjižara iz Londona, a zatim je penis u katalogu naveden kao “mumificirana tetiva” dospeo u Filadelfiju (SAD).

Ovaj i drugi predmeti koji su pripadali Napoleonu izloženi su 1927. u Njujorku u Muzeju francuske umetnosti.

Tadašnje novinare Time magazina eksponat nije ni najmanje impresionirao, pa su pisali da liči na “namučeni komad štofane pertle”, a drugi list kao “smežurana jegulja”.

Na kraju je penis navodno 1977. otkupio Džon Džej Latimer, čuveni američki urolog i od tada je u posedu te njujorške porodice.

Forenzičke analize potvrdile su da je eksponat koji je u njihovom posedu penis, ali ne i to da li je zaista pripadao Bonaparti.

B92

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: