Da li ste i vi jedan od parova koji više nemaju seks?

Zabava - Subota 15.11.2014 - 15:41

Čak deset odsto parova koji su u braku, starosnog doba između 36 i 55 godina, prestali su da imaju seks. Stučnjak za seksualne odnose Trejsi Koks kaže kako ovo može da dovede do razvoda.

Foto: ambro/freedigitalphotos.net Foto: ambro/freedigitalphotos.net

U istraživanju koje je sprovela kolumnistkinja Suzi Godson lista "The Times“ čak 44 odsto ispitanih parova između 36 i 55 godina imaju seks jednom nedeljno. Njih 32 odsto rekli su kako seks praktikuju jednom mesečno.

Jedanaest odsto parova priznalo je da seks s partnerom ima jedanput godišnje, dok je devet odsto njih prestalo da praktikuje seks.

Samo četiri odsto parova reklo je da ima seks svakog dana.

Ovi rezultati dovedeni su u usku vezu sa učestalim razvodima, jer ukoliko imate dobar i kvalitetan seks, to donosi 20 odsto veće zadovoljstvo vezom ili brakom.

Međutim, kada parovi prestanu da uživaju u seksu, veza nužno počinje da trpi. Trejsi kaže kako svaki par koji prestane da praktikuje seks rizikuje da uništi svoj brak.

- Seks čini da se osećamo poželjno, atraktivno, psihički zdravo i stimuliše naš život - kaže Trejs

- Ukoliko prestanete da razmenjujete nežnosti, takođe rizikujete da oboje poželite to isto s nekim drugim - kaže Trejsi.

- Tako da pre nego što još jednom odbijete seks s partnerom jer vam oboma nije do toga, jer ste godinama zajedno i sve deluje kao jedan veliki trud, savetujem vam da razmislite dva puta - zaključuje Trejsi.
 

SUPER ŽENA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: