Dete ubilo instruktora pucanja

Svetske vesti - Sreda 27.08.2014 - 11:36

Devojčica (9) iz Arizone slučajno je ubila instruktora za rukovanje oružjem automatskom puškom "uzi" dok je vežbala na otvoreno strelištu.

"Uzi" nije za decu
Incident se dogodio u ponedeljak kada je devojčica, za koju su nadležne vlasti rekle da su je na strelište odveli roditelji, povukla obarač i trzaj je odbacio pušku preko njene glave. 
 
Ona je više puta pucalo iz "uzija" koji je bio podešen na pojedinačnu paljbu, ali kada je oružje prebačeno na automatski mod, trzaj je bio prejak za devojčicu, puška joj je otišla preko glave i meci su pogodili instruktora koji je stajao pored nje. 
 
Instruktor je umro ubrzo nakon što je zbrinut u Univerzitetskom medicinskom centru u Las Vegasu. 
 
Ronald Skot, ekspert za bezbedno rukovanje oružjem, izjavio je da u većini streljana postoji starosna granica i stroga pravila bezbednosti kada se deca uče da pucaju. On kaže da instruktori obično drže svoje ruke na puškama kada deca pucaju iz veoma moćnog oružja. 
 
"Ne možeš dati devetogodišnjoj devojčici "uzi" i očekivati da ga kontroliše", rekao je Skot. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: