Di Marija bolji od Mesija

Svetski sport - Četvrtak 18.12.2014 - 21:54

Lionel Mesi nije više najbolji argentinski fudbaler, to je za 2014. godinu krilni napadač Mančester Junajteda Anhel di Marija.

Beta/AP Beta/AP

Iako je Mesi statistički bio daleko ispred zemljaka, dao je 56 golova, proglašen je za igrača Mundijala, postao rekorder Primere i LŠ, Di Marija je bio igrač odluke kada su u pitanju trofeji.

On se krajem prošle godine godine ustalio u prvi tim Real Madrida i uz Kristijana Ronalda odigrao glavnu, možda i ključnu ulogu u osvajanju Lige šampiona prošle sezone.

Pored toga, dok je on igrao Argentina je dobro napredovala na Svetskom prvenstvu. "Gaučosi" su igrali finale Mundijala bez igrača Junajteda, ali nakon njegove povrede protiv Belgije, u naredna dva meča nisu postigli nijedan gol.

Nakon Mundijala Di Marija je postao najskuplje pojačanje u istoriji britanskog fudbala, kada je za oko 60 miliona funti prešao iz Reala u Junajted.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: