Dobri razlozi da ne saznate pol deteta pre rođenja

Zabava - Ponedeljak 25.08.2014 - 13:38

"Trudna si? Jao, super! Da li je dečko ili devojčica?", pitaju gotovo svi kada saznaju srećnu vest. Slobodno im recite da ne znate pol i da ćete to otkriti tek kada se beba rodi. Evo zašto.

Foto: Keerati/FreeDigitalPhotos.net Foto: Keerati/FreeDigitalPhotos.net

Osim ultrazvukom, pol bebe u majčinom stomaku može da se utvrdi i nekim drugim metodama. Devojčice se "nose visoko" i traže da trudnica jede slatko. Dečaci su nisko i zbog njih buduće mame žude za kiselom hranom.

Ove primitivne procene su možda nekome zabavne, ali ako vi ne spadate u tu grupu, ignorišite ih slobodno. Stomak je samo vaš, kao i apetit, i drugih se ne tiče.

Naročito je uvredljivo ako vas neko pita kako ste "napravili" bebu, jer se veruje da i poza u seksu može da odredi pol.

Ako već imate ćerku i želite sina, bolje je da se ne razočarate još u prvom tromesečju. Mada, bebi se raduje uvek, bez obzira na pol, reći će vam svaki roditelj, posebno kada kasnije shvati koliko se dobro slažu dve sestre ili braća.

Iščekivanje pola bebe može da bude i dodatna motivacija prilikom porođaja. Istraživanje je pokazalo da su se trudnice koje nisu unapred znale da li će roditi dečaka ili devojčicu, manje bojale porođaja, bolje su sarađivale sa doktorima i babicama, delom i zbog toga što su bile motivisane da konačno saznaju pol deteta.

Kada bake, deke i ostali ne znaju šta imate u stomaku, neće vas zasipati tonama plave ili roze garderobe, barbikama ili autićima. Neznanje može efikasno da ih prisili da razmišljaju van okvira, da budu kreativniji.

Neki će reći da je pol bebe uvek iznenađenje, bez obzira na to kada ste saznali da ćete imati sina ili ćerku. Da, jeste tako, ali mnogi roditelji su rekli da je magičan trenutak rađanja posebno uveličan dodatnom informacijom na koju ste čekali devet meseci.
 

MONDO.RS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: