Domali prst pokazuje plodnost muškarca?

Zabava - Sreda 03.09.2014 - 13:16

Istraživanje koje su sproveli južnokorejski urolozi univerzitetskih bolnica u Inčeonu i Seulu promeniće zauvek način na koji gledamo na ruke jače polovine, piše Dejli mejl.

Foto: David Goehring/Flickr.com Foto: David Goehring/Flickr.com

Naime, studija otkriva da desna ruka kod muškaraca govori puno o njegovoj plodnosti.

- Što je domali prst desne ruke duži u odnosu na kažiprst, to su testisi veći, pa samim tim i efikasniji što se plodnosti tiče - navode istraživači na osnovu podataka prikupljenih od 172 muškarca starosti od 20 do 69 godina.

Testisi imaju, u proseku, od tri do četiri centimetra po dužini i od dva do 2,5 centimetara po širini, a teški su između 20 i 25 grama.

Ranijim istraživanjem je ustanovljeno da veći testisi sadrže više Sertolijevih ćelija, koje obezbeđuju proizvodnju sperme.

Južnokorejski naučnici ističu da starost i visina muškarca nemaju nikakve veze sa veličinom njegovih testisa, koja tek zanemarljivoj meri zavisi od njegove težine.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: