Drma se vlast u Hanu

Lokalne vesti - Sreda 17.09.2014 - 10:55

Vranje – Na političkoj sceni u Vladičinom Hanu došlo je do neočekivanih komešanja, koja su čak dovela u pitanje opstanak vladajuće koalicije koju trenutno čine SNS, DS i LDP.

Sedište Skupštine u Hanu Sedište Skupštine u Hanu

Kako nezvanično saznaje OK Radio, OO DS-a je za petak planirao sednicu odbora na kojoj će biti raspravljano o stanju u koaliciji, posle dešavanja na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

Tada je došlo do oštrog napada predsednika Hana Gorana Mladenovića (SNS) na DS i ono što je stranka radila u prethodnm periodu, dok je bila odllučujući faktor lokalne vlasti.

Sve je počelo kada je sada nezavisni odbornik, a raniji predsednik Hana ispred DS-a u tom gradu Nenad Mitrović oštro napao aktuelnu vlast.

Nemajući pametnija posla, sadašnji i bivši gradonačelnik sukobili su se oko plana ranijeg ministra Milana Bačevića da pravi plovni put do Soluna, pa  je Mitrović zatražio od Mladenovića da urgira kod ministra da Vladičin Han ne ostane bez železničke stanice kada kroz Srbiju budu prošle brze pruge.

- Pošto će luka biti u Vranju, nakon potopa koji je Bačević najavio, zamolio sam da ne ostanemo i bez železničke stanice, jer ćemo biti odsečeni od sveta.

Predsednik opštine je bio uvređen, dobio je reč i sasuo niz uvreda na račun prethodne vlasti, odnosno DS – pojašnjava Mitrović.

Ovde se u priču uplela i aktuelna predsednica DS-a u Hanu Danijela Popović, koja se osetila prozvanom, ali je ocenila da rasprava nije vođena na stranačkom, već personalnom nivou između bivšeg i sadašnjeg predsednika opštine.

-  Nismo zadovoljni ovakvom raspravom na sednici parlamenta, ali ne bežimo od odgovornosti.

Ne očekujem da ipak da bi ova situacija mogla da uzdrma koaliciju, i smatram da je to bio lični obračun sadašnjeg i bivšeg predsednika opštine, a ne obračun SNS i DS – kaže Popovićeva.

Podsećanja radi, u oktobru prošle godine novu koalicionu vlast u Vladičinom Hanu, formirali su odbornici SNS, njih šestoro, zatim DS, sa svojih 12 predstavnika, LDP koja ima tri odbornika i jedan predstavnik partije NOPO.

Opoziciju od tada čine SPS, DSS, URS i jedan samostalni odbornik, ukupno njih 15.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: